Vår familj.

Mamma i familjen. 43 år gammal. Jobbar som doktorand på institutionen för Filosofi, Lingvistik och Vetenskapsteori vid Göteborgs universitet. Forskar på dialogsystem i bil och hur det ska anpassas till förarens kognitiva belastning.

Detta är Jessica, mamma i familjen. 46 år gammal. Jobbar som doktorand på institutionen för Filosofi, Lingvistik och Vetenskapsteori vid Göteborgs universitet. Forskar på dialogsystem i bil och hur det ska anpassas till förarens kognitiva belastning.

Björn är pappan i familjen. 47 år gammal (5 viktiga månader äldre än Jessica). Jobbar på Volvo Lastvagnar och är den som är orsaken till att vi flyttade till USA eftersom han fått ett utlandskontrakt där.

Max är 17 år gammal och gick i 8:an när vi flyttade från Sverige. I USA fick han börja i 8th grade, sista året på middle school. Han kunde välja mellan 8th eller 9th grade, men eftersom 9th grade är första året på high school och vi ju flyttade i januari så missade han alltså hela första terminen, och då var det bättre att börja med middle school för att sen kunna vara med från start i high school på hösten. Älskar djur, framförallt katter, datorspel och warhammer.

Tess är 15 år gammal och gick i 6:an när vi flyttade från Sverige. Började i 7th grade i USA, näst sista året i middle school. Är en mycket duktig fotograf, gillar att rita, lyssna på musik och spela teater och fotboll.

Morris är vår 6 år gamla westie. En trygg och stadig kille som älskar att lufsa runt i skogen, rulla sig i snö och att bli kliad på magen.

Java är en engelsk springer spaniel, 4 år gammal. Pigg och framåt, älskar att busa, springa i skogen, träna med matte och GODIS!

Sist men inte minst har vi ju våra katter, Gandalf Grå och Nisse (vem som är vem får ni gissa själva). Detta är ett lite gammalt kort, de är 8 och 9 år gamla nu, och hade ingen aning om vad som väntade… Gandalf är Max katt och Nisse tillhör Tess.

3 kommentarer till Vår familj.

 1. Karin skriver:

  Hej,

  Jag heter Karin och för ca en månad sen flyttade jag och min man till Boston där vi ska bo i två år.

  Den 2 oktober åker jag till Sverige för att hämta vår hund Bon som är en golden retriever på tre år. Detta blir hans andra flygning då vi skaffade honom när vi bodde i Spanien och flög sedan hem honom till Sverige.

  Jag har två frågor som jag hoppas ni kan hjälpa mig med:

  Massachusetts kräver ett health certificate för djuret och det är lite luddigt exakt vad de menar med det. Jag undrar om ni hade det för era djur och vad som detta helth cerificate ska innehålla. (Jag har letat runt på internet och det verkar som om det har med rabies att göra. Har har fått rabiesspruta i juni så det är giltig fortfarande.)

  Min andra fråga är om ni gav era hundar något lugnande? Jag har hört mig för lite och på zoo tipsade de om något spray som ska ha en lugnande effekt. Vi kommer mellanlanda 6 timmar i Paris då jag får vara med honom. Men från Paris är det 6 och en halv timmes flygning och då vill jag ge honom något för den stressen. Risken finns att han inte ens kommer vilja gå in i buren igen.

  Jag är väldigt tacksam för svar då jag personligen är så nervös inför resan att jag inte kan tänka klart. Jag är mest nervös för tullen när jag kommer till USA. Här i Boston är det inte allt för snälla..

  Det går bra att svara till min mail om du vill och har tid. Karin435@gmail.com

  Tack på förhand

  Karin Falk.

 2. Camilla R skriver:

  Hej,
  Har följt din blogg till och från, sen vi började fundera på en utlandsflytt. Nu är det klart!
  Jag och min familj (man, 3 barn på 2,5 år, 5 år och 9,5 år) är på väg att flytta till Raleigh NC med hjälp av makens företag.
  Alla tips och råd du kan ge skulle vi vara tacksamma för!
  Har du tid, lust och ork?
  I så fall:
  Vad ska vi tänka på när det gäller skolorna?
  När vi flyttar över får vi klara oss med det vi har i resväskorna i några veckor…vilka kläder ska vi ha i juni-juli? (regn? toksommar? Vindtätt?)

  • Camilla R skriver:

   Oj, skickade lite tidigt…
   Om du har tid och lust att svara är jag mycket tacksam!
   Allt! av intresse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s